Åsas anteckningar

15 Mar, 2014

Målarkurs

Skrivet av: admin i: Vardagligt och alldagligt

Hej,

Våren var här. Tulpaner syntes lite här och där.  Massa olika färger. Gillar färg.

I varje fall fick tulpanerna mig att tänka på en målarkurs jag gick för några år sedan tillsammans med en kursledare och 7 andra.. Ett lite skumt ställe i en källarlokal rätt långt utanför centrala Lund.  Första lektionen skulle vi bland annat måla tulpaner. Eller vi skulle välja något att måla av.  Kursledaren hade med sig tulpaner, kokosnötter, vindruvor, smågodis och knäckebröd. Ingen av oss kursdeltagare fastnade för idéen.

Vad gjorde vi för att bli inspirerade? Jo, vi började arrangera alltihop till något som skulle kunna bli inspirerande att måla. Fast vi kom istället in i rätt vilda diskussioner om det överhuvudtaget gick att ha sega råttor bredvid kokosnötter. Om det var Feng Shu att ha röda, lila och gula tulpaner i en blå vas.  Diskussion var milt uttryck, det var en konflikt. Dynamik och kreativitet blev det i varje fall. Ingen rörde en pensel.

Har hört att det kan kallas inspiration.

Zyrenna.

Deltar i @blogg 100

 

1 svar to "Målarkurs"

1 | Eva-Lena B

March 17th, 2014 at 21:56

Avatar

Hahaha, kul avslutning. :=)

Kommentarsformulär